İhlas Haber Ajansı (İHA) Kastamonu muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen sosyal sorumluluk faaliyeti kapsamında öğrencilere yönelik eğitimler aralıksız sürüyor. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve özel bir firmanın desteklediği Hayata Renk Verelim projesi çerçevesinde, kent merkezi ile birlikte toplam 19 ilçedeki okullar ziyaret ediliyor.

Dijital Güvenlik Ve Akran Zorbalığı Anlatılıyor

Ziyaret edilen okullarda görevli polis memurları; öğrencilere temel güvenlik kuralları, güvenli internet kullanımı, sosyal medya bağımlılığı, siber suçlar, siber zorbalık ve akran zorbalığı gibi kritik başlıklar altında bilgilendirme yapıyor. Konunun önemini pekiştirmek amacıyla öğrencilere destekleyici nitelikte eğitici videolar izlettiriliyor. Programın sonunda ise eğitime katılan çocuklara çeşitli okuma setleri ile kırtasiye malzemeleri hediye ediliyor.

19 Bin Ödüre Ulaşıldı

Yürütülen çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiği aktarılırken, 2025-2026 eğitim ve öğretim dönemi boyunca toplam 19 bin 362 öğrenciye bu eğitimlerin verildiği kaydedildi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Toplum Destekli Polislik faaliyetleri, çocukların erken yaşta suçtan korunması ve dijital dünyadaki riskler konusunda farkındalık kazanması açısından önem taşımaktadır. Emniyet teşkilatları tarafından yürütülen bu tür projeler, çocukların sosyal gelişimine katkı sağlarken kurum ile toplum arasındaki bağları güçlendirmektedir.