İhlas Haber Ajansı (İHA) Kayseri muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığında ve Kayseri Bilim Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan 8’inci BİLİMFEST Kayseri için hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 16-17-18 Ekim 2026 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yapılması planlanan organizasyon, kente şimdiden bilim ve teknoloji dalgası taşıdı.
Gökyüzü Gösterileri ve Satış Tırları Kentte
Her yaştan katılımcının bilimi yaşayarak öğrenmesini hedefleyen dev festival, bu yıl da zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Etkinlikler kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'nin gururu olan akrobasi timleri Solotürk ve Türk Yıldızları ekibine ait resmi satış tırları Kayseri'ye ulaştı. Solotürk Tırı Cumhuriyet Meydanı'nda konumlanırken, elde edilen gelirlerin şehit ve gazi ailelerine destek veren Kartal Vakfı'na aktarılacağı açıklandı. Türk Yıldızları satış tırı ise festival alanı olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde vatandaşların ziyaretine açıldı.
Nfes Kesen Akrobasi Uçuşları Bekleniyor
Festivalin en çok merak edilen bölümlerinin başında Türk Yıldızları'nın gökyüzünde icra edeceği nefes kesici akrobasi gösterileri geliyor. Havacılık tutkunlarını bir araya getirecek olan bu özel uçuşların, Kayseri semalarında unutulmaz anlara sahne olması bekleniyor.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
BİLİMFEST gibi büyük ölçekli bilim ve teknoloji festivalleri, genç nesillerin STEM alanlarına olan ilgisini artırmada ve yerli teknoloji hamlelerinin tabana yayılmasında kritik bir rol oynamaktadır. Yerel yönetimler ile merkezi bilim kurumlarının ortaklığı, bölgesel kalkınma ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir model oluşturmaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.