İhlas Haber Ajansı (İHA) Kayseri muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle hayata geçirdiği ücretsiz ziyaret uygulaması halkın büyük ilgisiyle karşılaştı. Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, bir gün boyunca ziyaretçilerine kapılarını ücretsiz olarak açtı.
Canlıları Yakından Tanıma Fırsatı
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın çağrısıyla gerçekleştirilen uygulama sayesinde, 136 farklı türden yaklaşık 1.600 hayvana ev sahipliği yapan tesis gün boyunca binlerce vatandaşı ağırladı. Özellikle çocukların ve ailelerin akın ettiği hayvanat bahçesinde renkli görüntüler oluştu. Ziyaretçiler, miniklerle birlikte hayvanları yakından gözlemleme ve keyifli vakit geçirme imkânı buldu.
Vatandaşlardan Teşekkür Mesajı
Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, belediyenin hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Zekeriya Can Aşçı isimli ziyaretçi ailesiyle birlikte güzel bir gün geçirdiklerini belirtti. Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, dört mevsim boyunca canlıların konforlu şartlarda yaşamını sürdürmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, tüm dünyada hayvan haklarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanmaktadır. Yerel yönetimlerin bu tür projeleri, özellikle çocuklarda doğa ve hayvan sevgisinin erken yaşlarda gelişmesine katkı sağlamaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.