İhlas Haber Ajansı (İHA) kaynaklarından alınan bilgilere göre, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün katılımıyla Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde Emülsiyon Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Belediye öz kaynaklarıyla kurulan ve toplam 47 milyon 550 bin TL maliyetle hayata geçirilen tesis, sathi asfalt çalışmalarında önemli bir maliyet avantajı oluşturacak.

Kamu Kaynakları Doğru Yönetiliyor

Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, göreve geldikleri ilk günden bu yana temel hedeflerinin kamu kaynaklarını doğru yönetmek olduğunu belirtti. Emülsiyon Tesisi ile sathi asfalt çalışmalarında metrekare maliyetinin 120 TL'den 90 TL'ye düşeceğini açıklayan Kocagöz, bu durumun her kilometrede yaklaşık 300 bin TL tasarruf sağlayacağını ifade etti.

Yatırım Kendi Maliyetini Kısa Sürede Karşılayacak

Tesisin yanı sıra yol çalışmalarında kullanılacak araç yatırımlarının da yapıldığını belirten Kocagöz, sağlanacak yıllık yaklaşık 30 milyon TL tasarrufla yatırımın yaklaşık 1,5 yılda kendi maliyetini karşılayacağını kaydetti. Kepez Belediyesi'nin 105 projelik çalışma programı kapsamında 60 projenin hayata geçirildiği bildirildi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Yerel yönetimlerin öz kaynaklarıyla üretim tesisleri kurması, belediye bütçesindeki cari harcamaların düşürülmesinde ve altyapı maliyetlerinin optimize edilmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Sathi kaplama ve asfalt üretiminin belediye bünyesinde yapılması, dışa bağımlılığı azaltarak uzun vadeli kamu tasarrufu sağlamaktadır.