İhlas Haber Ajansı (İHA) Kırıkkale muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Büyük Şehir Parkı’nda özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı Canlı Arama Kurtarma Köpek Birimi, vatandaşlar ve çocuklarla bir araya geldi.
Köpeklerin Performansı Beğeni Topladı
Uzman eğitmenler İsmet Pehlivanlı ve Kürşat Gazi Arslan gözetiminde yapılan gösteride, arama kurtarma köpeklerinin yetenekleri sergilendi. Alanda saklanan çocukları kısa sürede bulan köpeklerin performansı katılımcılardan tam not aldı. Etkinliğin ardından çocuklar köpekleri severek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Hayvan Sevgisi Vurgulandı
Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer, çocukların hayvanları tanımasının önemine dikkat çekerek onlara sevgiyle yaklaşılması gerektiğini belirtti. Görevli İsmet Pehlivanlı ise halkı köpeklerin görevleri hakkında bilgilendirdiklerini ifade etti. Program sonunda katılımcılara mısır ve limonata ikram edildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Arama kurtarma köpekleri, afet ve kayıp vakalarında olay yerindeki arama çalışmalarının süresini ciddi oranda kısaltmaktadır. Özel eğitim süreçlerinden geçen bu köpekler, keskin koku alma duyuları sayesinde zorlu koşullarda kritik görevler üstlenmektedir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.