İhlas Haber Ajansı (İHA) Kocaeli muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kocaeli Barosunun 39. Olağan Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen başkanlık seçimleri tamamlandı. Kocaeli Adliyesi’nde düzenlenen ve 4 adayın yarıştığı seçim maratonunda oy verme işlemi 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yapıldı.
Seçim Sonuçları ve Oy Dağılımı
Toplam 14 sandıkta kurulan sandıklarda gerçekleştirilen oy sayım işlemlerinin neticesinde, adaylardan Serdar Solak 918 oy alarak yeni başkanlığa seçildi. Diğer adaylardan Gülhanım Kara 774 oyda kalırken, Başar Değer 556 ve Mehmet Emre Kalaycı 204 oy aldı. Kurulda kullanılan oylardan 76'sı geçersiz, 14'ü ise boş olarak kaydedildi.
Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından görev devir teslim süreciyle ilgili açıklamalar yapıldı. Mevcut başkan Caner Karakadılar, süreci geride bırakarak yeni başkan Serdar Solak’ı tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Karakadılar, baronun bir bayrak yarışı olduğunu belirterek meslektaşlarına teşekkürlerini iletti.
Yeni Başkanın İlk Mesajları
Seçim zaferinin ardından konuşan yeni başkan Serdar Solak, baronun yeni dönemde de hukukun üstünlüğü, adalet ve mesleki dayanışma ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Avukatlık Kanunu gereğince Türkiye genelindeki barolar, iki yılda bir Ekim ayında olağan genel kurullarını yaparak başkan, yönetim ve disiplin kurullarını belirlemektedir. Bu seçimler, yerelde meslektaşların haklarının korunması ve yargı bağımsızlığı açısından önem taşımaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.