İhlas Haber Ajansı (İHA) Kocaeli muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle sel sularına kapılarak kaybolan Mustafa Gedikli'yi arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, Ovacık Mahallesi’nde meydana gelen olayın ardından başlatılan operasyonların ilk andan itibaren devam ettiği bildirildi. Açıklamada, AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve sağlık ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda riskli hatların titizlikle tarantığı vurgulandı.

Olayın Geçmişi

14 Ekim akşam saatlerinde eşiyle birlikte tarladaki barakada bulunan Mustafa Gedikli, yoğun yağışın ardından evine gitmek üzere aracını almaya çıkmış, kendisinden haber alınamaması üzerine eşi durumu yetkililere bildirmişti. Güvenlik kamerası görüntülerinde Gedikli’nin aracının taşkın sularına kapıldığı tespit edilmişti.

Önceki gün olay yerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında ters dönmüş halde bulunan araç sudan çıkarılmış, ancak yapılan kontrollerde Gedikli’ye rastlanmamıştı. Ekiplerin kayıp vatandaşı bulma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Şiddetli meteorolojik olaylar ve ani taşkınlar, altyapı yetersizlikleri ile birleştiğinde can ve mal güvenliği açısından büyük riskler oluşturmaktadır. Bu tür afet durumlarında arama kurtarma faaliyetlerinin çok yönlü ve koordineli bir şekilde yürütülmesi, olası kayıpların en aza indirilmesi için kritik önem taşır.