İhlas Haber Ajansı (İHA) Kocaeli muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan şiddetli sel felaketinde otomobiliyle birlikte sulara kapılarak hayatını kaybeden Doğan Arslan son yolculuğuna uğurlandı. Kadılla Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, içinde üç kişinin bulunduğu araç sel sularına kapılmış, bir kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken Doğan Arslan ve bir kişi daha kaybolmuştu.

Arama Çalışmaları Günlerce Sürmüştü

AFAD, jandarma, itfaiye ve su altı arama timlerinin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda Doğan Arslan'ın cansız bedeni İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı Göçbeyli Köyü yakınlarındaki dere kenarında bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilen cenaze, Kartal Topselvi Yeni Mahalle Kubbeli Cami'ne getirildi.

Cenaze Törenine Yoğun Katılım

Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Arslan'ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cami avlusunda acılı aileye başsağlığı dileklerini ileten Başkan Gökhan Yüksel taziyelerini sundu. Alınan helallik ve kılınan namazın ardından omuzlara alınan naaş, sevenlerinin gözyaşları ve duaları eşliğinde Soğanlık Mezarlığı'na defnedildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Şiddetli yağışlar ve dere yataklarındaki taşkınlar, kentsel altyapı yetersizlikleriyle birleştiğinde can ve mal kayıplarına yol açan afet risklerini artırmaktadır. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gibi kurumlar, aşırı yağış uyarılarında vatandaşların dikkatli olması gerektiğine yönelik rutin bilgilendirmelerde bulunmaktadır.