İhlas Haber Ajansı (İHA) Kocaeli muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Körfez ilçesinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda çok sayıda kaçak av tüfeği yakalandı. D-100 kara yolunda durdurulan şüpheli araçlarda yapılan aramalarda toplam 25 yivsiz av tüfeği ele geçirilirken, olayla bağlantılı olduğu belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyonun Detayları
Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titiz çalışmalar neticesinde şüpheli taşıtlara yönelik uygulama yapıldı. Güvenlik birimlerinin koordinesinde gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde ele geçirilen ruhsatsız tüfeklere el konulurken, yakalanan şahıslar emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Yivsiz av tüfeklerinin satış ve nakli 2521 sayılı Kanun hükümlerine tabidir. İlgili yasal düzenlemeler gereğince bu tür ruhsatsız veya bildirilmemiş sevkiyatlar adli ve idari yaptırımlara yol açmaktadır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.