İhlas Haber Ajansı (İHA) Korkuteli muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Korkuteli Müftülüğü Merkez Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini başarıyla bitiren öğrencilere belgeleri törenle verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Hafızlık Tespit Sınavlarında başarı gösteren 5 erkek hafız öğrenci ile Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Okuma ve Hafızlık Yarışmalarında dereceye girenler için Merkez Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’nda program gerçekleştirildi.
Belge töreninde öğrencilerle bir araya gelen Müftü Ahmet Karagöz, tebriklerini ileterek hafızlığın önemine değindi ve öğrencileri kutladı. Konuşmaların ardından Müftü Ahmet Karagöz, Dernek Başkanı Hasan Özokudan ve Kurs Yöneticisi Ali Sarıca tarafından hafızlara ve dereceye giren öğrencilere ödülleri ile belgeleri takdim edildi.
Törenin Katılımcıları
Düzenlenen programa hafızlık öğrencilerinin yanı sıra ilçe müftüsü, vaizler, kurs yöneticisi ve öğreticileri, Kur’an Kursları Dernek Başkanı Hasan Özokudan, daire personeli ile hayırsever vatandaşlar katılım sağladı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yürütülen hafızlık eğitimi çalışmaları, Türkiye genelinde yaygın kurumsal yapılar ve Kur’an kursları aracılığıyla sürdürülmektedir. Hafızlık tespit sınavları, bu alandaki eğitimlerin niteliğini ve standartlarını belirlemede temel bir değerlendirme süreci olarak uygulanmaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.