İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Küçükçekmece'de bir dairenin banyosundaki fayanslarda meydana gelen çatlama ve binadan gelen sesler üzerine harekete geçildi. İnönü Mahallesi 3. Güneş Sokak'ta yer alan 14 daireli yapı için bölgeye ekipler sevk edildi.
Belediye Ekipleri Tarafından Mühürlendi
İhbarın ardından olay yerine gelen itfaiye ve belediye görevlileri güvenlik önlemi aldı. Ekiplerin incelemeleri neticesinde tedbir amacıyla bina boşaltıldı. Bina sakinleri bazı eşyalarını alarak evlerinden ayrılırken, yapı belediye tarafından mühürlendi.
Kentsel Dönüşüm Süreci Başlatılacak
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Belediyesi Afet İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Aydın, vatandaşların ihbarı üzerine ekiplerin hızlıca olay yerine gittiğini belirtti. Aydın, binada teknik kontrollerin yapılacağını ve kentsel dönüşüm için gerekli işlemlerin başlatılacağını kaydetti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
1999 depremi sonrasında yürürlüğe giren yapı denetim ve kentsel dönüşüm mevzuatı, riskli yapıların tespit edilerek tahliye edilmesini ve yeniden inşa sürecine sokulmasını yasal bir zorunluluk haline getirmektedir. Bu tür durumlarda yerel yönetimler, can güvenliğini sağlamak amacıyla binaları mühürleyerek teknik inceleme başlatma yetkisine sahiptir.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.