İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Küçükçekmece Şehit Yılmaz Ertan Sokak'ta dere yatağında yer alan konutlar sabah saatlerinde etkili olan su baskınlarına maruz kaldı. Bir evin bodrum katında mahsur kalan yabancı uyruklu vatandaşlar, çevredeki sakinlerin yardımıyla güçlükle dışarı çıkarıldı.

Bölgede yaşanan su baskınlarının tekrarlanması nedeniyle diğer bazı bodrum katların tedbir amacıyla kiralanmadığı belirtildi. Olay sonucunda evlerde büyük çapta maddi hasar meydana geldiği görüldü. Küçükçekmece Belediyesi ekiplerinin bölgedeki temizlik ve tahliye çalışmaları sürerken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Mahalle Sakinlerinden Önlem Çağrısı

Evlerinin dere yatağında bulunması nedeniyle sürekli taşkınlarla karşılaştıklarını belirten bir mahalle sakini, bölgede ıslah çalışmaları yapılmasına rağmen sorunların devam ettiğini ifade ederek daha etkili önlemler alınmasını istedi. Bir başka görgü tanığı ise bodrum katta kalan yabancı uyrukluları kendi imkanlarıyla kurtardıklarını ve itfaiyeye haber verdiklerini, olayda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu aktardı.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Dere yatakları üzerine inşa edilen veya bu alanlara yakın konumda bulunan yapılar, yoğun yağış dönemlerinde yüksek taşkın riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Kentleşme süreçlerinde su havzalarının korunması ve altyapı yetersizliklerinin giderilmesi, bu tür afetlerin önlenmesinde hayati önem taşımaktadır.