İhlas Haber Ajansı (İHA) Kütahya muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mülkiye Özgür Kerkük’ün Sonsuzluğa Süzülüş: Kuşlar adlı kişisel resim sergisi, Özel Ahmet Yakupoğlu Resim Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Resim, grafik ve seramik alanlarında 25 yıllık birikime sahip olan Öğr. Gör. Kerkük’ün hazırladığı koleksiyonda, kuşların zarafeti ve özgürlük duygusu ağırlıklı olarak suluboya tekniğiyle yorumlandı. Sanatçının son iki yılda hazırladığı eserler arasında akrilik çalışmalar da yer alırken, eserlerde gökyüzünü çağrıştıran mavi ve turkuaz tonları ön plana çıktı.

Sanatçının Çalışma Süreci

Serginin ortaya çıkış süreci hakkında bilgi veren Mülkiye Özgür Kerkük, yalnızca boyama aşamasının değil, öncesindeki hazırlık aşamasının da büyük önem taşıdığını belirtti. Doğa sevgisinden ilham aldığını ifade eden sanatçı, doğayı gözlemleme, fotoğraflama ve kompozisyon oluşturma süreçlerinin oldukça titiz bir çalışma gerektirdiğini kaydetti.

Kuş temasını sadece resim alanında bırakmadığını, seramik çalışmalarında da sürdürdüğünü dile getiren Kerkük, bu eserleri ilerleyen süreçte farklı bir şehirde sergilemeyi planladığını ifade etti. Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla ilk kişisel sergisini açtığını hatırlatan sanatçı, bu serginin ise kendi kariyerindeki üçüncü kişisel sergi olduğunu sözlerine ekledi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen bu tür akademik ve sanatsal sergiler, yerel kültürel hayatın zenginleşmesine ve geleneksel tekniklerin modern sanat pratikleriyle buluşmasına katkı sağlayan önemli kültürel etkinlikler arasında yer almaktadır.