İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Maltepe Cevizli Mahallesi Doğu Sokak üzerinde bulunan 7 katlı binanın üçüncü katında saat 05.40 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Ekiplerin enkaz altında yürüttüğü çalışmalar sonucunda 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, olay yerindeki arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü ve enkaz altında olduğu değerlendirilen 2 vatandaşı kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Görevli ekipler enkazda sık sık seslenme yaparak dinleme cihazlarıyla arama yapıyor.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Binalarda taşıyıcı sistemlerin güvenliği ve olası yapısal zafiyetler, kentsel dönüşüm ile denetim süreçlerinin önemini bir kez daha gündeme getirmektedir. Benzer olayların önlenmesi amacıyla imar mevzuatına uygunluk denetimleri ilgili yerel ve merkezi idareler tarafından titizlikle yürütülmektedir.