İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Maltepe Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’taki 7 katlı binada saat 05.40 sıralarında meydana gelen olayda binanın 3 katında çökme yaşanmıştı. Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden iki kişiden biri olan Ahmet Muhammet İnan’ın cenazesi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmıştı.
Otopsi İşlemleri Tamamlandı
Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri sona eren Ahmet Muhammet İnan’ın naaşı, yakınları tarafından teslim alındı. Yetkililer, cenazenin defin işlemlerine ilişkin henüz bir bilgi paylaşımında bulunmadı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Bina çökmeleri ve yapısal güvenlik ihmalleri, 3194 sayılı İmar Kanunu ile ilgili yapı denetim mevzuatları çerçevesinde idari ve adli soruşturmalara konu olmaktadır. Bu tür olaylarda adli tıp süreçleri, ölüm nedeninin kesin olarak tespiti için yürütülen standart prosedürler arasında yer alır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.