Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren İmbat maden işletmesinde saat 14.00 sıralarında göçük meydana geldi. Olayın ardından bölgeye sevk edilen ekiplerin arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yürütülen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde mahsur kalan işçilerden Halit Ersay'ın cansız bedenine ulaşıldı. Göçükten sağ olarak kurtarılan Süleyman Şakrak ve İbrahim Çimen'in ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Ekipler, mahsur kalan Ramazan İnce, İsa Olcay, Kerim Ören ve Ömer Karakaya'yı kurtarmak için zamana karşı yarışıyor.

VALİ ÖZKAN: SAHADAYIZ

Olay bölgesine giderek çalışmaları yerinde takip eden Manisa Valisi Vahdettin Özkan, kriz merkezinde koordinasyonu sağlıyor. Vali Özkan, "Bu zor süreçte işçilerimizin ve ailelerimizin yanındayız. Ailelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması ve kendilerine gerekli desteğin sağlanması için ilgili tüm kurumlarımızla sahadayız" dedi.