İhlas Haber Ajansı (İHA) Manisa muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen feci kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralılara Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından destek sağlanıyor.

Kaza, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Akhisar Gişeleri mevkisinde saat 11.11 sıralarında gerçekleşti. Gişeleri kaçıran 16 AED 124 plakalı yolcu otobüsü geri manevra yaptığı esnada 78 YD 559 plakalı çekici ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otobüs yan devrilirken, tır yoldan çıktı. Bölgeye ihbar üzerine itfaiye, ambulans ve jandarma trafik ekipleri sevk edildi. Kazada 11 kişi hayatını kaybederken 27 kişi yaralandı.

Bursa AKOM Ekipleri Sahada Görev Başında

Bursa AKOM tarafından aktarılan detaylara göre, Afet Koordinasyon Aracı, mobil araç, ikram aracı, evde bakım nakil ambulansı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı 3 ambulans Manisa’da görev yapıyor. Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde konuşlanan ekipler, kazazedelere, ailelerine ve görevli personele kumanya ile çeşitli lojistik destekler sunuyor.

Kazada hayatını kaybeden 11 kişiden 10’u Bursa'nın farklı ilçelerine, 1’i ise Konya'nın Ereğli ilçesine gönderildi. Tedavisi tamamlanan 17 yaralı taburcu edilerek Bursa’ya döndü. Hastanelerde tedavisi süren 11 yaralının durumları takip edilirken, sevk işlemleri için de koordinasyon sağlanıyor.

Yaralılar Hastanede Ziyaret Edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Manisa’daki hastaneleri ziyaret ederek tedavi altındaki vatandaşlarla bir arada bulundu. Ekiplerin bölgede kalarak ailelerin yanında olmaya devam edeceği ifade edildi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Büyükşehir belediyelerinin afet ve acil durumlarda ilgili koordinasyon merkezleri aracılığıyla şehir dışındaki kriz bölgelerinde lojistik ve insani yardım faaliyetleri yürütmesi, yerel yönetimler kanunu çerçevesindeki dayanışma görevleri arasında yer almaktadır. Bu tür operasyonlar, kurumlar arası iş birliğinin önemini ortaya koymaktadır.