İhlas Haber Ajansı (İHA) Mersin muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Mersin’in Mut ilçesinde pazar gününden bu yana kayıp olarak aranan 45 yaşındaki kadın, jandarma, AKUT ve AFAD ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü termal dron destekli çalışmalar sonucunda ormanlık alanda ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Mut ilçesinde yaşayan Nesrin Candan, pazar günü saat 11.00 civarında küçükbaş hayvanlarını otlatmak amacıyla evinden ayrıldı. Eve geri dönmeyen Candan’a ulaşamayan ailesi durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma, mahalle sakinleri, AKUT ve AFAD ekipleri geniş çaplı arama faaliyeti başlattı. Çalışmalarda havadan termal dron teknolojisinden de destek alındı. Sürdürülen arama neticesinde Candan’ın cansız bedeni, Kürkcü Mahallesi sınırlarında yer alan Çakaltepe mevkiindeki ormanlık alanda belirlendi.

Soruşturma Başlatıldı

Olay mahallinde cumhuriyet savcısı tarafından gerçekleştirilen incelemenin sonrasında Nesrin Candan’ın cenazesinin otopsi işlemleri için Mersin Adli Tıp Kurumu morguna nakledileceği belirtildi. Konuyla ilgili olarak Mut Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmi soruşturma açıldığı bildirildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Adli vakalarda ve kırsal alan aramalarında AFAD, AKUT ve jandarma gibi kurumların koordine çalışması, termal dron gibi teknolojik imkanların kullanımı arama süresini doğrudan etkilemektedir. Şüpheli veya ani ölümlerde kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Cumhuriyet savcılığının talimatıyla adli tıp otopsi prosedürleri uygulanmaktadır.