İhlas Haber Ajansı (İHA) Mersin muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, kentte Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bu yıl 12'ncisi düzenlenen geleneksel motosiklet sürüşü, Cumhuriyet'in 103'üncü yılına özel olarak 103 motosikletlinin katılımıyla yapıldı. 'Yaşa, Sev, Sür' sloganıyla Türk bayraklarıyla süsledikleri motorlarıyla yola çıkan katılımcılar, renkli görüntüler oluşturdu.
Yenişehir ilçesindeki 34. Cadde'de bir araya gelen motosiklet tutkunları, güne kahvaltıyla başlangıç yaptı. Araçlarını kırmızı-beyaz bayraklarla donatan sürücüler, hep birlikte İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Hareket öncesinde motosikletlerin teknik incelemeleri yapılırken, kask ve koruyucu ekipman denetimleri de titizlikle gerçekleştirildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından konvoy, Silifke ilçesindeki İncekum istikametine doğru hareket etti.
Gelecek Yıl Hedefi Büyüyor
Mersin Motor Kulübü Başkanı Emin Çağrı Kaya, geleneksel etkinliği her geçen yıl daha geniş kitlelerle buluşturduklarını vurgulayarak, 12'ncisini gerçekleştirdikleri organizasyonda güzel bir kalabalık yakaladıklarını ifade etti. Gelecek yıl düzenlenecek 13'üncü etkinlikte 200'ün üzerinde motosiklet hedeflediklerini kaydeden Kaya, kulüp olarak sokak hayvanları, hasta çocuklar ve köy okulları için sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini de sözlerine ekledi.
Güvenli Sürüş ve Eğitim Vurgusu
Moto Akademi kurucusu ve eğitmeni Nuri Orukçu ise sürücülere yönelik yaptığı açıklamada, motosiklet kullanımında eğitimin ve koruyucu donanımların hayati önem taşıdığını belirtti. Seyahat öncesi teknik kontrollerin aksatılmaması gerektiğini dile getiren Orukçu, 'En iyi koruma eğitimdir' diyerek bilinçli sürücülüğün önemine dikkat çekti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen benzeri motorize kortej etkinlikleri, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kent kültürünün ve toplumsal dayanışmanın önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu tür etkinlikler aynı zamanda güvenli sürüş bilincinin yaygınlaştırılmasına zemin hazırlamaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.