İhlas Haber Ajansı (İHA) Mersin muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Mersin’in Erdemli ilçesinde sahipli olduğu öğrenilen ancak başıboş kalan bir Rottweiler cinsi köpek, sokakta yürüyen Şükrü Erdoğan’a saldırarak yaralanmasına neden oldu.
Olay, Kargıcak Mahallesi Yıldırım Sokak’ta meydana geldi. Yürüyüş yaptığı sırada büyük bir köpeğin hedefi olan Erdoğan, kolundan ve bacağından yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan mağdur, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedavi edildi ve ardından taburcu edildi.
Köpek Barınağa Karantinaya Alındı
Yaşanan korku dolu anları anlatan Şükrü Erdoğan, köpeğin kendisini yere yatırdığını ve yüzünü korumaya çalıştığını belirterek yardımna koşan mahalle sakinleri sayesinde kurtulduğunu ifade etti. Mahalle muhtarı Durmuş Kara ise köpeğin daha önce de şikayet konusu olduğunu ve 3 metrelik teli atlayarak dışarı çıktığını aktardı. Belediye ekipleri tarafından yakalanan köpek barınağa götürülerek karantinaya alınırken, sahibi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereğince, tehlike arz eden veya sahipli olmasına rağmen başıboş bırakılarak kamusal güvenliği tehlikeye atan hayvanların denetimi belediyelerin sorumluluğundadır. Bu tür olaylarda hayvan sahipleri hem idari para cezaları hem de Türk Ceza Kanunu kapsamındaki adli yaptırımlarla karşı karşıya kalabilmektedir.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.