İhlas Haber Ajansı (İHA) Mersin muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Mersin'in Mut ilçesinde 3 gündür kayıp olduğu bildirilen 70 yaşındaki kadını bulmak için arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Hisar Mahallesi'nde ikamet eden 70 yaşındaki Alzheimer hastası Cennet Değirmen'den haber alamayan yakınları, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, bölgede kapsamlı bir arama kurtarma çalışması başlattı.
Arama Çalışmaları Sürüyor
Yürütülen arama çalışmalarına AFAD ve jandarma ekiplerinin yanı sıra bölge halkı da destek veriyor. Hisar, Kışla ve Zeyne çevresinde yoğunlaşan çalışmalardan henüz bir sonuç alınamadığı, ekiplerin arama faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Alzheimer hastası yaşlı bireylerin kaybolması durumunda ilk saatler hayati önem taşımaktadır. Jandarma ve AFAD gibi resmi kurumların koordinesinde yürütülen arama faaliyetlerinde bölge halkının desteği arama alanının genişletilmesinde kritik rol oynamaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.