TANER GİZLENCİ'DEN MHK SORUŞTURMASINDA DİKKAT ÇEKEN İFADELER

Merkez Hakem Kurulu (MHK) soruşturması kapsamında müşteki sıfatıyla ifade veren eski futbolcu, hakem ve gözlemci Taner Gizlenci, görevden alınma sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gizlenci, 2024 hakem listesinde yer aldıktan sadece 18 gün sonra görevlendirmelerden çıkarılmasına anlam veremediğini belirtti.

12 SEZON ÜST KLASMAN GÖZLEMCİLİĞİ YAPTI

2013 ile 2024 yılları arasında aralıksız 12 sezon Üst Klasman Gözlemciliği yaptığını ifade eden Gizlenci, 2022 yılında da benzer bir haksızlığa uğradığını ve Tahkim Kurulu kararıyla görevine iade edildiğini hatırlattı. Ancak 2024-2025 sezonu listelerinde adının yeniden yer almamasının ardından yaptığı başvurulara somut bir yanıt alamadığını kaydetti.

2015 YILINDAKİ MAÇLARIN KİNİ GÜDÜLÜYOR İDDİASI

İfadesinde, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun geçmişteki Trabzonspor başkanlığı dönemine değinen Gizlenci, 2015 yılında oynanan bazı maçlar nedeniyle hakemlere ve gözlemcilere karşı kin güdüldüğünü öne sürdü. Gizlenci, söz konusu maçlardaki görevliler hakkında FETÖ suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ancak yargı makamlarının takipsizlik kararı verdiğini vurguladı.

TFF VE MHK YÖNETİMİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve diğer kurul üyelerinin kamusal görevlerini kötüye kullandığını iddia eden Gizlenci, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için hukuki süreçlerin takipçisi olacağını belirtti.