İhlas Haber Ajansı (İHA) Muğla muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Muğla'da öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 4007 Bilim Şenliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Anasınıfından üniversiteye kadar yaklaşık bin öğrencinin katıldığı açılış programında, toplam 60 eğitim kurumundan binlerce öğrenci bilimsel etkinliklerle bir araya geldi. Öğrencilerin araştırma yapmaya teşvik edilmesi hedeflendi.

Atölyeler Ve Drone Gösterileri İlgi Gördü

Uygulamalı etkinliklerin yer aldığı atölyelerde öğrenciler bilimsel konuları deneyimleme fırsatı buldu. Bilimsel atölyelerin yanı sıra düzenlenen drone gösterileri ise şenliğe renk katarak katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefleyen çalışmaların önemine vurgu yapılarak öğrenciler ve danışman öğretmenler tebrik edildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programları, toplumlarda bilim kültürünün yaygınlaştırılması ve genç nesillerin erken yaşta bilimsel araştırmalara yönlendirilmesi açısından kritik bir rol oynamaktadır. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin teorik bilgileri pratik uygulamalarla pekiştirmesine zemin hazırlamaktadır.