İhlas Haber Ajansı (İHA) Muğla muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Muğla İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencilerine yönelik "Cami ve Sosyal Hayat" konulu bir konferans verildi. Muğla İl Müftülüğü Din Hizmetleri Birimi tarafından organize edilen etkinlik, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı sinevizyon gösterimi ile başladı.
Camilerin Toplumdaki Yeri Anlatıldı
Konferansta konuşmacı olarak yer alan Muğla İl Vaizi Cüneyt Çakır, camilerin yalnızca ibadet edilen mekanlar olmadığını vurguladı. Çakır, tarih boyunca camilerin ilim, eğitim, irşat, yardımlaşma, dayanışma ve toplumsal bütünleşmenin merkezinde yer aldığını öğrencilere aktardı.
Karşılıklı Fikir Alışverişi Yapıldı
Gençlerin sosyal hayattaki rolünün ve camilerin bu süreçteki işlevinin ele alındığı programda, öğrencilerin soruları yanıtlandı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Etkinliğin sonunda okul idarecilerine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye edildi. Muğla İl Müftülüğü yetkilileri katkı sağlayan okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür ederek haftanın hayırlara vesile olmasını diledi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, camilerin toplum hayatındaki dini, tarihi ve sosyal önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinliklerle idrak edilmektedir. Bu kapsamda düzenlenen gençlik buluşmaları, toplumsal değerlerin aktarılmasında önemli bir rol oynamaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.