GÖREVE BAŞLAR BAŞLAMAZ ANLAMLI ZİYARET
Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yeni başlayan Aydın Tuncay, ilk anlamlı ziyaretini 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in kabrine gerçekleştirdi. Çukurkuyu beldesinde düzenlenen programa Bor Cumhuriyet Başsavcısı Sait Okur, Niğde Cumhuriyet Savcısı Eren Yetişir, Niğde Denetimli Serbestlik Müdürü Haydar Demir, Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
ŞEHİTLİKTE KAPSAMLI BAKIM VE TEMİZLİK
Gerçekleştirilen anlamlı program kapsamında, Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kamu hizmeti cezalarını infaz eden yükümlüler tarafından şehitlikte kapsamlı bir temizlik çalışması yapıldı. Şehit kabirleri ve çevrelerindeki alanlar özenle temizlenerek bakımdan geçirildi. Başsavcı Tuncay ve beraberindeki heyet, kabirleri sulayarak şehitlerimizin huzurunda saygı duruşunda bulundu.
KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ VE DUALAR
Kabir ziyareti sırasında Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak tüm şehitler rahmet ve minnetle yâd edildi. Başsavcı Tuncay, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir ile annesi Fadimana Halisdemir’in mezarlarını ziyaret edip dualar etti. Heyet daha sonra şehitliğin hemen yanında bulunan diğer kahramanların kabirlerini de tek tek sulayarak dualarını eksik etmedi.
ŞEHİT BABA HESAN HÜSEYİN HALİSDEMİR'E ZİYARET
Mezarlık programının tamamlanmasının ardından heyet, Şehit Ömer Halisdemir'in acılı ancak gururlu babası Hasan Hüseyin Halisdemir’i evinde ziyaret etti. Aileyle samimi bir sohbet gerçekleştiren Başsavcı Aydın Tuncay, devletin ve yargı camiasının her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu vurgulayarak aziz hatıraya olan bağlılığını yineledi.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.