Nijerya İşçi Konfederasyonu (NLC) ve Nijerya'da Ticaret Birliği Kongresi (TUC), 14 Kasım'da ülke çapında başlattıkları grevi sonlandırdı.
TUC Başkanı Festus Osifo, yaptığı açıklamada, işçi sendikaları temsilcilerinin Ulusal Güvenlik Danışmanı (NSA) Nuhu Ribadu ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti.Osifo, görüşmede, sendikaların NLC Başkanı Joe Ajaero'ya yönelik saldırıda bulunanların yargılanacağına dair taahhüt aldığını, bu nedenle grevi sonlandırdıklarını aktardı.Ülkenin İmo eyaletinde işçi sendikalarının 1 Kasım'da düzenlediği protesto sırasında NLC Başkanı Ajaero, bir grubun saldırısına uğramıştı.İşçi sendikaları, saldırıda yaralanan Ajaero için adaletin tesisi amacıyla gerekli işlemlerin yapılmadığı gerekçesiyle 14 Kasım'dan itibaren ülke genelinde "süresiz grev" başlatmıştı.
AA
Nijerya'da işçi sendikaları ülke çapında başlatılan grevi bitirdi
Nijerya İşçi Konfederasyonu (NLC) ve Nijerya'da Ticaret Birliği Kongresi (TUC), 14 Kasım'da ülke çapında başlattıkları grevi sonlandırdı
Haber Kaynağı Bilgisi
Bu haber, NetHaber Arşiv tarafından yayımlanan içerik ve/veya kamuya açık bilgiler esas alınarak hazırlanmıştır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.