İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Antalya ilinde gerçekleştirilen 77. Uluslararası Uzay Kongresi (International Astronautical Congress-IAC 2026) çerçevesinde Türkiye'nin ilk astronotu Tuğgeneral Alper Gezeravcı ve ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ile bir araya geldi.
Uzay Çalışmaları Ve Üniversitelerin Rolü
Gerçekleşen bu özel buluşmada Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever ile birlikte uzay alanındaki mevcut çalışmaları ve yükseköğretim kurumlarının bu sektörde üstlenebileceği stratejik rolleri detaylı şekilde değerlendirdi. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında genç nesillerin uzay bilimleri ve teknolojilerine olan merakının artırılması, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve akademik alanda yürütülen araştırmaların ülkenin uzay vizyonuna sunacağı katkılar yer aldı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Uluslararası Uzay Kongresi, ülkelerin uzay ajansları, akademiler ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren küresel ölçekteki en önemli havacılık ve uzay platformlarından biri olarak kabul edilmektedir. Üniversitelerin bu tür uluslararası organizasyonlarda yer alması, uzay teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilmesi ve ortak Ar-Ge projelerinin geliştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.