İhlas Haber Ajansı (İHA) Çanakkale muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Namazgah Tabyası’ndan başlayacak olan 11. Gelibolu Maratonu, ulusal ve uluslararası binlerce sporcunun katılımıyla 18 Ekim Pazar günü saat 09.00’da start alacak. Dünyanın en iyi korunmuş savaş alanında ve tek tematik koşu parkurunda yapılacak organizasyona toplam 2 bin 565 kişinin katılacağı açıklandı.
Kayıt Detayları ve Lansman Toplantısı
Organizasyon kapsamında 63 sporcu 42 kilometre, 207 sporcu 21 kilometre, 558 sporcu 10 kilometrelik parkura kayıt yaptırırken, bin 380 kişi ise bin 737 metrelik halk koşusunda yer alacak. Maratonun tanıtım toplantısına Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ve çok sayıda davetli katıldı.
Çanakkale Ruhu Bu Koşuda Buluşacak
Çanakkale’nin Türkiye’nin en önemli tarihi alanlarından biri olduğunu belirten Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, bu coğrafyada yapılan her etkinliğin özel bir anlam taşıdığını vurguladı. Gelibolu Maratonu’nun şehitlere saygı koşusu niteliği taşıdığını ifade eden Toraman, etkinliğin yapıldığı mekanın eşsizliğine dikkat çekti. Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise maratonun bir sportif aktivitenin ötesinde milletin farklı coğrafyalarından gelen insanların birlik ve beraberlik içinde buluşmasını sağladığını belirtti. Kaşdemir, organizasyonun şehirde ekonomik canlılık ve tanıtım faaliyeti oluşturduğunu da sözlerine ekledi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Gelibolu Tarihi Yarımadası, Türkiye’nin en önemli tarihi ve milli park sahalarından biri olarak öne çıkmaktadır. Bölgede düzenlenen uluslararası spor etkinlikleri, hem tarihi bilincin aktarılmasına hem de spor turizminin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.