İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Osmangazi Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi iş birliğiyle kentin tarihi dokusunu merkeze alan kapsamlı bir panel düzenlenecek. Söz konusu iş birliği, belediye binasında gerçekleştirilen imza töreniyle resmileşti.
Başkan Erkan Aydın'dan Akademik İş Birliği
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, kentin geçmişten aldığı güçlü mirası geleceğe taşımak amacıyla TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek'i makamında konuk etti. Gerçekleşen görüşmede, kentin yarınlarına ışık tutacak ortak projelerin geliştirilmesi hedeflendiği belirtilerek taraflar arasında protokol imzalandı.
Panel Sonuçları Kitaplaştırılacak
Bursa'nın fethinin 700. yılı etkinlikleri çerçevesinde hayata geçirilecek panelde, şehrin mimari ve kültürel birikimi akademik bir perspektifle masaya yatırılacak. Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek oturumların ardından sunum özetleri, tartışma başlıkları ve politika önerileri kayıt altına alınacak. Yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülen bu çalışmalar, Osmangazi Belediyesi tarafından özel bir rapor halinde yayımlanacak.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Yerel yönetimlerin akademik meslek odalarıyla gerçekleştirdiği bu tür ortak çalışmalar, kent planlaması ve tarihi dokunun korunmasında bilimsel verilerin temel alınmasını sağlar. Yapılan protokoller, kentsel hafızanın gelecek nesillere aktarılması noktasında kurumsal iş birliğinin önemini ortaya koymaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.