GÜNEY KORE'DE KRİTİK ZİRVE

Dünya Taekwondo Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Şahin, 2026 Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası öncesinde Güney Kore’nin Chuncheon şehrinde gerçekleştirilen Dünya Taekwondo Olağanüstü Kurul Toplantısı'na katılarak Türk taekwondosunu üst düzeyde temsil etti. Şahin’e bu önemli toplantıda WT Denetçisi Ali Sağırkaya eşlik etti.

2028 DÜNYA POOMSAE ŞAMPİYONASI ANTALYA'DA

Güney Kore’nin Chuncheon şehrinde düzenlenen toplantıda Dünya Taekwondo Başkanı Dr. Chungwon Choue; Taşkent, Tayyuan, Roma ve Muju’da gerçekleştirilen şampiyona ile Grand Prix organizasyonlarının başarıyla tamamlandığını Kurul’a raporladı. Alınan en sevindirici kararlar arasında, 2028 Dünya Poomsae Şampiyonası'nın ev sahipliğinin Antalya'ya verilmesi yer aldı. Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun sunduğu aday dosyası, Kurul üyelerinin oybirliğiyle onaylandı.

GÜNDEMDE KURUMSAL GELİŞMELER VE TEKNOLOJİ VARDI

Toplantı gündeminde ayrıca Dünya Taekwondo’nun kurumsal yönetişim süreçleri, uluslararası spor camiasının güncel gelişmeleri ve sporun geleceğine yönelik teknolojik yatırımlar ele alındı. Toplantıda Smart PSS Sistemi ve global yönetim platformu güncellemeleri masaya yatırıldı. Kurul, uzun yıllar görev yapan eski üyeler Anatoly Terekhov ve Jesus Castellanos Pueblas’ın Kurul Kıdemli Danışmanlığına atanmasını da onayladı.

ANMA TÖRENİ İLE BAŞLADI VE PROF. DR. ŞAHİN'İN DEĞERLENDİRMELERİ

Toplantı, Meksika’da taekwondonun öncülerinden kabul edilen merhum Grandmaster Dai-won Moon anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Prof. Dr. Metin Şahin, Dünya Taekwondo’nun en üst karar organında Türkiye’yi temsil etmenin kendisi için büyük bir sorumluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Şahin, alınan kararların dünya taekwondosunun gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Öte yandan, 2026 Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası'nın 16-20 Eylül tarihleri arasında Chuncheon’da gerçekleştirileceği duyuruldu.