Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Mehmet Daniş, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Afyonkarahisar’da meydana gelen elim olaya ilişkin medya kuruluşlarına önemli uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Daniş, silahlı saldırılar neticesinde 8 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifa dileklerini iletti.

Yayıncılıkta Sorumluluk Vurgusu

Hassas bir süreçten geçildiğine dikkat çeken RTÜK Başkanı Daniş, medya organlarının kamuoyunu doğru bilgilendirme yükümlülüğü bulunduğunu belirtti. Toplumda korku ve panik yaratabilecek teyitsiz bilgiler ile olay yeri görüntülerinden kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurgulayan Daniş, yayınların acılı ailelerin hassasiyetleri gözetilerek yapılması şartına işaret etti.

Tüm medya hizmet sağlayıcılarının 6112 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde sorumlu yayıncılık anlayışıyla hareket etmesi ve azami dikkat göstermesi istendi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 6112 sayılı Kanun kapsamında Türkiye'deki radyo, televizyon ve isteğe bağlı medya hizmet sağlayıcılarının yayın faaliyetlerini denetlemekle yükümlüdür. Kurum, toplumsal huzurun ve kamu düzeninin korunması amacıyla kriz ve acil durum yayıncılığında etik ilkelere uyulmasını denetlemektedir.