İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Habibler Mahallesi Yayla Yolu, yağışın etkisiyle adeta göle döndü.
Bölgede su birikintilerinin artması üzerine belediye ekipleri hemen harekete geçerek çalışma başlattı. Suların yükseldiği yolda yayalar duvar üzerine çıkarak ilerlemeye çalışırken, iş makineleri de yardıma koştu.
Belediye İşçisi Su Altında Mücadele Etti
Çalışmalar sırasında skandal ve fedakarlık dolu anlar kameralara yansıdı. Kanalı ve rögarı açmak isteyen bir belediye işçisi, derinleşen suyun içine boynuna kadar girdi. Zor şartlar altında rögarın kapağını açmaya çalışan işçinin o anları, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Şiddetli yağışlar sırasında altyapı yetersizliği ve tıkanan rögarlar büyük su baskınlarına neden olmaktadır. Belediyelerin altyapı bakım çalışmaları ve ani su taşkınlarına karşı hazırlıklı olması, olası afetlerin önlenmesinde kritik rol oynamaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.