İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul'daki bir ortaokulda meydana gelen kavga olayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olayda toplam 8 kişinin etkilendiğini belirten Bakan Memişoğlu, yaralılardan 1'inin durumunun kritik, 2'sinin ise orta-ağır seviyede olduğunu kaydetti. Tedavi süreçlerinin hastanelerde titizlikle devam ettiğini vurgulayan Memişoğlu, yaralıların sağlık durumlarını yakından takip ettiklerini ifade etti.

Yaralıların Tedavisi Sürüyor

Olayın ardından ilgili hastanelere sevk edilen yaralıların tedavi ve müdahaleleri sürerken, yetkililer konuya ilişkin incelemelerini ve takiplerini devam ettiriyor.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Sağlık Bakanlığı, benzer toplumsal ve kamusal olaylarda acil müdahale ve hastane süreçlerinin koordinasyonunu üstlenmektedir. Okul çevrelerinde yaşanan olayların ardından hastanelerde kurulan kriz masaları ve ilgili birimler, yaralıların tedavi süreçlerini koordine ederek kamuoyunu bilgilendirme görevini yürütmektedir.