İhlas Haber Ajansı (İHA) Sakarya muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısının ardından Sakarya Valiliği tarafından eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Beklenen kuvvetli yağışın günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği değerlendirilerek il genelinde tedbirler alındı. Yapılan resmi açıklamaya göre, 15 Ekim 2026 Perşembe günü resmi ve özel tüm okul ile kurumlarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

İdari İzin Detayları

Olumsuz hava şartları nedeniyle çocukları anaokulu ve ilkokula devam eden kadın kamu personeli ile malul, engelli, ağır kronik rahatsızlığı bulunan ve hamile çalışanların da aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu ise hizmetin gereğine göre ilgili birim amirlerince değerlendirilecek.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Meteoroloji tarafından verilen turuncu kod uyarısı, hava koşullarının tehlikeli ve potansiyel olarak zarar verici olduğunu ifade eder. Bu tür meteorolojik durumlarda yetkili kurumlar can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla eğitime ara verilmesi gibi idari önlemleri devreye sokar.