İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin şehir hastanesine taşınmasının ardından boş kalan ana binada tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yürütülen yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gazi Devlet Hastanesi, yaklaşık 3 ay içerisinde bu binaya taşınacak.
Kapasite Yüzde Elli Oranında Artacak
Taşınma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hastanenin fiziki imkanlarında büyük bir genişleme yaşanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, mevcut yatak kapasitesinin 550’ye, poliklinik sayısının ise 115’e yükseltileceğini belirtti. Ayrıca yoğun bakım yatak sayısı da 70’ten 115’e çıkarılacak.
Yeni Sağlık Hizmetleri Devreye Alınacak
Gazi Devlet Hastanesi yeni binasında daha kapsamlı hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Planlanan yenilikler arasında daha önce hastanede bulunmayan anjiyo işlemlerinin başlatılması, çocuk acil servisinin kurulması ve kadın doğum hastalarına hizmet verilmesi yer alıyor. Bunun yanı sıra Samsun ve çevre illere hizmet verecek kapalı çocuk psikiyatri servisi de hastane bünyesinde hizmete açılacak.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Sağlık tesislerinin modernizasyonu ve fiziki kapasitelerinin artırılması, bölge halkının nitelikli sağlık hizmetlerine erişimini doğrudan destekleyen kritik yatırımlar arasında yer alıyor. Bu tür entegre taşınma ve revizyon projeleri, acil ve özellikli sağlık hizmetlerinin tek bir merkezde daha etkin sunulmasını sağlıyor.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.