İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Samsun'un İlkadım ilçesinde itfaiye ekipleri tarafından yakalanan maymun, üniversite hastanesinde tedavi altına alındı. Yetkililer, hayvanın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.
Kıran ve Çatalarmut mahallelerinde maymun görüldüğü ihbarını alan Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Kıran Mahallesi'ndeki bir binaya girdiği tespit edilen maymun, ekiplerin müdahalesiyle güvenli şekilde yakalandı. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne nakledildi.
Giresun'daki Hayvanat Bahçesine Gönderilebilir
Hastanede gerçekleştirilen ilk muayenelerde, maymunda herhangi bir sağlık problemi tespit edilmediği ve genel durumunun stabil olduğu ifade edildi. Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, maymunun Giresun'daki hayvanat bahçesine nakledilmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Sürecin ilerleyen günlerde netleşeceği kaydedildi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Yaban hayvanlarının yerleşim alanlarında görülmesi durumunda vatandaşların doğrudan yetkili kurumlara haber vermesi hayati önem taşır. Bu tür vakalarda uzman veteriner hekimler gözetiminde yapılan müdahaleler, hem hayvanın sağlığı hem de çevre güvenliği açısından standart prosedür olarak uygulanır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.