YALOVA'DA GÜLLÜ DAVASI BAŞLADI

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde 26 Eylül 2025 tarihinde evinin penceresinden düşerek hayatını kaybeden ve kamuoyunda Güllü olarak tanınan Gül Tut’un ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Olayla ilgili tutuklu yargılanan kızı Tuğyan Ülkem Gülter, ilk kez hakim karşısına çıktı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Duruşmada yaptığı savunmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Gülter, olay gecesi annesinin düştüğü sırada arkasının dönük olduğunu öne sürdü. Gülter, savunmasında, "Ben arkam dönükken annem düştü. Bir şey temas ettiğini görmedim, eğer onu görseydim tutmaya çalışırdım" ifadelerini kullandı.

OLAY GECESİNİ ANLATTI

Olay günü evde yaşananları anlatan sanık Gülter, annesiyle birlikte yemek yediklerini, film izlediklerini ve bu sırada annesinin alkol aldığını belirtti. Gülter, odada bulundukları sırada sırtı dönükken bir ses duyduğunu ve arkasını döndüğünde annesinin düşmüş olduğunu gördüğünü iddia etti. Ayrıca aleyhindeki beyanları kabul etmediğini ve karakolda ile duruşmada adı geçen diğer tanık Sultan Nur Ulu'nun baskı altında ifade verdiğini savundu. Mahkeme heyeti, tarafların beyanlarının alınmasıyla duruşmaya devam ediyor.