İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, Şile'de tehlikeli bir olay yaşandı. Saat 11.30 sıralarında Şile Alacalı Köyü Anayol Caddesi üzerinde bulunan ve altından dere geçen köprüde, suyun yükselmesiyle kısmi çökme meydana geldi.
Köprü Trafiğe Kapatıldı
Dere yatağının taşması sonucunda gerçekleşen çökmenin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Güvenlik güçleri köprünün bulunduğu güzergahı çift yönlü olarak araç geçişine kapattı. Görevliler olay yerinde inceleme ve güvenlik önlemi çalışmaları başlattı.
Vatandaşlardan Yaşananlara Dair Açıklama
Bölge sakinlerinden Ahmet Usta yaşananları anlatarak, sabah saat 05.00 civarında başlayan yağmurun ardından saat 11.30'da bir metre yüksekliğinde suyun köprü üzerine taştığını, çevredeki bazı fabrika ve evleri de su bastığını ifade etti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Şiddetli yağışlar ve dere yataklarındaki taşkınlar, altyapı yetersizlikleri ile birleştiğinde yapısal hasarlara ve ulaşım aksamalarına yol açmaktadır. Uzmanlar, dere akış güzergahlarında yer alan köprü ve menfezlerin kapasitelerinin iklim değişikliği kaynaklı ani yağışlar göz önünde bulundurularak yeniden planlanması gerektiğine dikkat çekmektedir.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.