İhlas Haber Ajansı (İHA) Mersin muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Mersin'in Silifke ilçesinde belediye bünyesindeki bazı işlemler nedeniyle soruşturma başlatıldı. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2026/2236 numaralı soruşturma kapsamında, ihale, mal ve hizmet alımı, hakediş, imar ve ruhsat işlemlerinde üçüncü kişilere haksız menfaat sağlandığı iddiaları incelendi.
Soruşturma Kapsamında Gözaltına Alınan İsimler
Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen deliller, bilirkişi raporları ve tanık beyanları doğrultusunda operasyon düzenlendi. Ayrıca bazı şüphelilerin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade verdiği belirtildi. Bu gelişmelerin ardından aralarında Silifke Belediyesi Başkan Yardımcıları O.Ş. ve R.D. ile geçmiş dönem İmar Müdürü E.T.T.'nin de yer aldığı toplam 7 şüpheli gözaltına alındı.
Adli Süreç Devam Ediyor
Gözaltına alınan M.K., Ü.D., A.E.S. ve Y.N.Ç. ile birlikte diğer şüphelilerin, ifadeleri alınmak üzere Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Belediye bünyesinde yürütülen imar, ruhsat ve ihale denetimleri, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili idari denetim usulleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Adli makamlarca yürütülen soruşturmalar, idari süreçlerin yasaya uygunluğunu denetleme amacı taşır ve hukuki süreç gizliliği esastır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.