İhlas Haber Ajansı (İHA) Şırnak muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İstanbul'dan Şırnak'a uzanan gönüllü sağlık desteği kentte tedavi gören hastalar için umut kaynağı oldu. İstanbul Biruni Üniversitesi Hastanesinde görev yapan Prof. Dr. Okay Abacı ve Prof. Dr. Cüneyt Koçaş, Şırnak Devlet Hastanesine gelerek özellikle anjiyo ünitesinde yürütülen özellikli ve ileri düzey girişimsel işlemlere katkı sunuyor.
Sağlık Hizmetlerinde Gönüllü Katkı
Şırnak'ta sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, İstanbul'dan kente gelen iki profesör akademik bilgi ve tecrübelerini hastaların tedavisi için paylaşıyor. Uzmanlık gerektiren zorlu işlemlerde yerel sağlık ekibine destek veren akademisyenler, hastanenin kapasitesinin etkin kullanımına yardımcı oluyor.
Milletvekili Tatar Hastaneyi Ziyaret Etti
Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Devlet Hastanesini ziyaret ederek tedavi gören vatandaşlarla bir araya geldi ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sırasında gönüllü akademisyenlerle de görüşen Tatar, profesörlerin anjiyo ünitesindeki özellikli işlemlere sunduğu katkının önemine vurgu yaptı. Tatar, fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Üniversite hastaneleri ile taşra devlet hastaneleri arasında kurulan akademik köprüler, nitelikli sağlık hizmetlerine erişimde bölgesel eşitsizliklerin azaltılmasında kritik rol oynamaktadır. Gönüllü uzman hekim değişimleri, özellikle kardiyoloji ve girişimsel branşlarda yerel sağlık altyapısının güçlendirilmesine doğrudan katkı sağlamaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.