İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İstanbul’un Şişli ilçesinde iki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle büyük bir ağaç sokağa devrildi. Nişantaşı Büyükçiftlik Sokak’ta saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, park halindeki 4 motosiklet ve 2 otomobil devrilen ağacın altında kalarak hasar gördü.

İtfaiye Ekipleri Sevk Edildi

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaşanan olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, zarar gören araçların bulundukları yerden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Şiddetli yağışlar ve olumsuz hava koşulları, kent genelinde altyapı ve çevre güvenliği açısından risk oluşturabilmektedir. Uzmanlar, özellikle sağanak ve fırtına gibi durumlarda yaşlı veya zayıf gövdeli ağaçların devrilme riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtmektedir.