İhlas Haber Ajansı (İHA) Sivas muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 2026 Hastane Afet Planı (HAP) Tatbikatı yapıldı. Afet ve acil durumlarda sağlık hizmetlerinin etkin ve kesintisiz sürdürülmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmada ekipler görev aldı.

Tatbikata Geniş Katılım Sağlandı
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, hastane yönetimi ve personelin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, kurumun acil durumlardaki müdahale kapasitesi uygulamalı olarak masaya yatırıldı. Sivas İl İtfaiyesi, AFAD, UMKE ve İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Birimi ekipleri de sürece destek verdi.
Müdahale Süreçleri Sahada Test Edildi
Senaryo gereği afet anında uygulanması gereken önlemler hayata geçirilirken, görev, sorumluluk ve koordinasyon süreçleri sahada denendi. Çalışma, uygulama aşamasının ardından tamamlandı.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.