İhlas Haber Ajansı (İHA) Sivas muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Sivas'ta sekiz yıldır eşinden ayrı yaşayan bir annenin, biri kanser tedavisi gören dört çocuğuyla hayata tutunma mücadelesi dikkat çekiyor. Hayırseverlerin desteğiyle açtığı iş yerinde gözleme pişiren Hanım Gezici, elde ettiği gelirle hem evinin kirasını ödüyor hem de çocuklarının eğitim ve sağlık masraflarını karşılıyor.
Hayata Tutunma Mücadelesi
Sekiz yıldır çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan 35 yaşındaki Hanım Gezici, hayatın zorluklarına karşı direndiğini belirtti. On iki yıl önce Sivas'a yerleştiğini ve sekiz yıl önce eşinden ayrıldığını ifade eden Gezici, daha önce hasta bakımı ve temizlik gibi işlerde çalıştığını kaydetti. Çocuklarından birinin rahatsızlığı nedeniyle uzun süre düzenli bir işte çalışamadığını belirten Gezici, çevredekilerin ve hayırseverlerin desteğiyle kendi dükkanını açtığını söyledi.
Ev Kiralamakta Yaşanan Zorluklar
Çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesini sürdüren Gezici, dul olduğu gerekçesiyle kiralık ev bulmakta ve evinde oturmaya devam etmekte büyük güçlükler yaşadığını dile getirdi. En büyüğü 18, en küçüğü 12 yaşında olan dört çocuğunun bulunduğunu belirten anne, yaklaşık sekiz ay önce en büyük çocuğunun beyninde tümör tespit edildiğini ve tedavisinin devam ettiğini aktardı. Gezici, ev sahiplerinin boşanmış kadınlara ev vermek istemediğini, bu nedenle ev bulurken zorlandığını ve mevcut ev sahibinin de çıkmasını istediğini ifade etti.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Sosyal devlet ilkeleri çerçevesinde, tek ebeveynli ailelerin konut edinme süreçlerinde yaşadığı dezavantajlar ve toplumsal önyargılar yerel düzeyde önemli bir sorun teşkil etmektedir. Kiralık konut piyasasında yaşanan bu tür ayrımcı yaklaşımlar, dezavantajlı grupların barınma hakkına erişimini doğrudan kısıtlamaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.