İhlas Haber Ajansı (İHA) Balıkesir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Rotary Kulübü iş birliğinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet konulu panelde gergin anlar yaşandı. Etkinliğe katılan eski ADD Genel Başkanı ve anayasa hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum ile CHP Bandırma İlçe Başkanı Remzi Poyraz arasında mutlak butlan konusu nedeniyle sözlü tartışma çıktı.
Mutlak Butlan Tartışması Salonda Gerginliğe Neden Oldu
Bir otelde gerçekleştirilen programda konuşma yapan Süheyl Batum'un değerlendirmeleri sırasında araya giren Remzi Poyraz, söyleşi konusunun dışına çıkıldığını savundu. Poyraz, Batum'a yönelik tepkisini dile getirerek konunun saptırıldığını öne sürdü. İkili arasında yaşanan karşılıklı atışmalar kısa sürede büyüdü ve salonda tansiyon yükseldi.
İlçe Başkanı Salonu Terk Etti
Yaşanan gerginliğin ardından Remzi Poyraz, salondaki bazı katılımcıların alkışları eşliğinde toplantı salonunu terk etti. Olayın ardından program kaldığı yerden devam ederken, taraflar arasında yaşanan bu anlar yerel gündemde geniş yankı uyandıurdu.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen panel ve konferanslar, güncel hukuki ve siyasi gelişmelerin tartışıldığı platformlar olarak öne çıkmaktadır. Bu tür etkinliklerde konuşmacılar ile katılımcılar arasında zaman zaman görüş ayrılıkları ve sert tartışmalar yaşanabilmektedir.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.