İhlas Haber Ajansı (İHA) Tatvan muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Bitlis’in Tatvan ilçesinde şehitler anısına düzenlenen kurumlar arası futbol turnuvası oynanan ilk maçlarla başladı.
Tatvan Kaymakamlığının desteği ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen organizasyonda 6 takım yer alıyor. Şehitlerin aziz hatırasını yaşatmanın yanı sıra kamu personelinin spor yoluyla bir araya gelmesi, kurumlar arası iletişimin artırılması ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Turnuvanın İlk Maçında Beraberlik
Milli Eğitim Müdürlüğünün farklı eğitim birimlerini temsil eden takımların yanı sıra Tatvan Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü ekipleri şampiyonluk için ter döküyor. Organizasyonun açılış karşılaşması Tatvan Kaymakamlığı ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü arasında gerçekleşti.
Mücadelede Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer de kaymakamlık forması giyerek sahada yer aldı. Karşılıklı ataklara sahne olan çekişmeli müsabaka 3-3 eşitlikle sonuçlandı.
Kaymakam Demirer’den Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, turnuvanın şehitlerin anısını yaşatmak üzere organize edildiğini dile getirdi. Kamu kurumları arasındaki dayanışmayı artıracağını kaydettiği organizasyonun centilmenlik içerisinde tamamlanmasını diledi.
Yaklaşık bir hafta sürmesi planlanan futbol turnuvasının, önümüzdeki hafta çarşamba günü yapılacak final müsabakasıyla tamamlanması öngörülüyor.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Kurumlar arası spor turnuvaları, kamu çalışanları arasındaki motivasyonu artırma ve kurum içi iletişimi güçlendirme amacıyla yerel yönetimler tarafından sıklıkla düzenlenen sosyal etkinlikler arasında yer alır. Bu tür organizasyonlar, personelin fiziksel aktiviteye katılımını teşvik ederken toplumsal bağların pekişmesine de katkı sağlar.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.