İhlas Haber Ajansı (İHA) Tekirdağ muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, göç mevsiminin başlamasıyla birlikte güneye doğru hareket eden leylek sürüsü kent üzerinde görüntülendi. Gökyüzünde bir araya gelerek süzülen çok sayıda leyleğin oluşturduğu hareketlilik, havadaki dron kamerasına yansıdı.

Gökyüzünde Görsel Şölen Oluşturdular
Şehir semalarında bir süre uçuşlarını sürdüren leylekler, daha sonra belirlenen göç güzergahları boyunca ilerleyerek gözden kayboldu.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Leylekler, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde üreme ve kışlama alanları arasında uzun mesafeli göç hareketleri gerçekleştirir. Türkiye, Avrupa ile Afrika arasındaki göç yolları üzerinde kritik bir köprü konumundadır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.