İhlas Haber Ajansı (İHA) Kastamonu muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Tosya Belediyesi’nin girişimleri sonucunda ilçenin önemli akarsularından biri olan İncesu Deresi’nin ıslah edilmesi için hazırlanan projede ihale aşamasına geçildi.

İhale 30 Kasım Tarihinde Yapılacak

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirilecek olan ihale 30 Kasım tarihinde yapılacak. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, 2024 yılından bu yana DSİ ile sürdürülen ortak çalışmalar ve istişareler neticesinde projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Daha Güvenli ve Estetik Bir Görünüm Hedefleniyor

Proje kapsamında Bahçelievler Mahallesi'nden Devrez'e kadar olan alanın ıslah edileceğini vurgulayan Başkan Kavaklıgil, bölgenin olası yağışlarda taşkınlara karşı daha korunaklı hale geleceğini ifade etti. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağını hem de olası mağduriyetlerin önüne geçileceğini kaydetti.

Teşekkür Mesajı

Hizmetin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kavaklıgil, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü yetkililerine desteklerinden dolayı minnettar olduklarını dile getirdi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen dere ıslah projeleri, yerleşim yerlerinde meydana gelebilecek taşkın risklerinin azaltılması ve çevre güvenliğinin sağlanması açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu tür altyapı çalışmaları, özellikle ani yağışlar ve iklim değişikliklerine bağlı su baskınlarının önlenmesinde temel idari tedbirler arasında yer alır.