İhlas Haber Ajansı (İHA) Trabzon muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen Bilimfest Trabzon, Pazarkapı Yaşam Alanı’nda bugün törenle kapılarını açtı. Festival, bilimi ve teknolojiyi çocuklarla buluşturmayı amaçlıyor.

Açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Valisi Tahir Şahin, protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Törenin ardından protokol ve katılımcılar festival alanındaki stantları tek tek gezdi.

Başkan Genç’ten Tam Bağımsızlık Vurgusu

Törende bir konuşma gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin tarih, kültür ve turizmin yanı sıra bilimin de merkezi olma yolunda ilerlediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin savunma sanayisinde yerlilik oranını artırdığını belirten Genç, bu vizyonda Trabzonlu Özdemir Bayraktar ve evlatlarının büyük bir paya sahip olduğunu ifade etti.

Festivalde Yüzlerce Etkinlik Düzenlenecek

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ise yaptığı konuşmada güçlü bir geleceğin sorgulayan ve üreten nesillerle inşa edileceğini kaydetti. 22-24 Ekim 2026 tarihleri arasında sürecek olan festival kapsamında kurulan 150 stantta atölyeler, sergiler, planetaryum gösterileri ve bilim söyleşileri katılımcıları bekliyor.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Bilim festivalleri, özellikle çocukların ve gençlerin erken yaşta STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarına yönlendirilmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Yerel yönetimler ile eğitim kurumlarının iş birliğiyle hayata geçirilen bu tür organizasyonlar, toplumsal düzeyde teknoloji okuryazarlığının artmasına ve yenilikçi projelerin teşvik edilmesine katkı sunmaktadır.