İhlas Haber Ajansı (İHA) spor servisinin bildirdiği gelişmeye göre, UEFA Konferans Ligi’nin 3. haftasında Trabzonspor, sahasında Almanya temsilcisi Freiburg ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk devresinde konuk ekip bulduğu golle öne geçerken, bordo-mavili ekip aradığı beraberlik golünü bulamayarak sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı.
Maçın Önemli Anları Ve Detayları
Mücadelenin 60. dakikasında ev sahibi ekip köşe vuruşu kazandı. Sağ taraftan kullanılan kornerde Onuachu topu kale sahasına indirdi, Mohamed Salah'ın yakın mesafeden şutunda kaleci Backhaus gole izin vermedi. Karşılaşmanın 85. dakikasında ise Mohamed Salah'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında topla buluşan Onuachu'nun kafa vuruşu savunmaya çarparak kornere çıktı.
Maçın Kadrosu Ve Hakemler
Karşılaşmayı Kristo Tohver yönetirken, yardımcılıklarını Silver Koiv ve Sender Saga yaptı. Trabzonspor sahaya Onana, Pina, Nwaiwu, Cenk Özkaçar, Mustafa Eskihellaç, Fabinho, Mendy, Muçi, Saviolo, Mohamed Salah ve Onuachu 11'iyle çıkarken; konuk Freiburg ise Backhaus, Kübler, Ginter, Lienhart, Makengo, Eggestein, Engelhardt, Kalou Irie, Goto, Grifo ve Matanovic kadrosuyla yer aldı. Maçtaki tek golü 14. dakikada Kübler kaydetti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
UEFA Konferans Ligi, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki üç numaralı organizasyonu olarak 2021 yılından bu yana düzenlenmektedir. Grup ve lig aşaması formatında oynanan turnuvada Türk temsilcileri ülke puanı ve turnuva ilerleyişi açısından kritik müsabakalara çıkmaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.