İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde dün başlayan sarsıntılar aralıksız devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Son Depremler Listesi'ne yansıyan verilere göre, 4 Ekim saat 14.19 ile 5 Ekim saat 08.31 zaman aralığında bölgede toplam 119 deprem kaydedildi. Açıklanan rakamlara göre sarsıntıların 80 adedi Adana'da, 33 adedi Osmaniye'de ve 6 adedi Kahramanmaraş sınırları içerisinde gerçekleşti.

Saimbeyli'de Meydana Gelen En Büyük Sarsıntı

Bölge genelinde hissedilen en büyük deprem, dün saat 14.43 sularında Adana'nın Saimbeyli ilçesinde ölçüldü. Yer yüzeyinin 7 kilometre derinliğinde kaydedilen bu sarsıntının büyüklüğü 5.2 olarak açıklandı. Bu ana depremden yaklaşık 7 dakika öncesinde aynı merkez üssünde 4.9 büyüklüğünde, yaklaşık 24 dakika öncesinde ise 4.8 büyüklüğünde iki ayrı sarsıntı daha meydana geldiği bildirildi.

Artçı Sarsıntılar Gece Boyunca Sürdü

Saimbeyli'de dün akşam saatlerinde sırasıyla 4.4 ve 4.3 büyüklüğünde sarsıntılar da kayıtlara geçti. Gece boyunca ve sabah saatlerinde de hareketlilik sürerken, Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde ve Kahramanmaraş'ın Elbistan, Göksun, Pazarcık ve Ekinözü ilçelerinde de çok sayıda artçı deprem meydana geldi. 5 Ekim sabahı itibarıyla bölgedeki artçı sarsıntı faaliyetleri devam ediyor.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Türkiye, Kuzey Anadolu Fayı, Doğu Anadolu Fayı ve Batı Anadolu Açılma Rejimi gibi aktif tektonik hatların kesişiminde yer almaktadır. Bu tür orta büyüklükteki depremler ve ardından gelen çok sayıda artçı sarsıntı, ana fault segmentlerinin gerilme enerjisini boşaltma sürecinin bir parçası olarak değerlendirilmektedir.